marți, 11 ianuarie 2011

Basescu vinurilor romaneşti


„X” supermarket, „Y” Abc.

- As dori sa cumpăr un vin bun, mă puteţi ajuta?

- Ce-ti place, alb, rosu?

- Roşu, ceva mai puternic.

- Sânge de taur. ( coborat direct de pe Muntele Venerei )


In aceasta tara minunata, in care vinul dulce ( in cel mai bun caz ) si etnobotanicele, alcătuiesc cuplul ideal, chiar idolatrizat, de către un tineret, care de la „fenomenul Piteşti” încoace, nu mai are de unde sa-si extragă sevele si se mulţumeşte zi de zi cu un coca-cola rece, in aceasta tara, se naşte Sângele de taur. Acest aşa-zis „sânge” l-ar fi răpus chiar si pe Dracula, darămite pe mine.

Una peste alta, mi-am luat inima in dinţi si am investit 10 lei, intr-un sacrificiu epic, de a bea un asemenea…vin?

Mi-am spus sa-l tratez cu egalitate cu respect, inca de la început după cum puteţi observa din poza. L-am cinstit cu pahare adecvate…si el, pai el m-a cinstit cu un dop de pluta si o butelie tip bordeaux , fair enough.

Culoare: frumoasa, de un roşu spălăcit,

Picioare scurte, ce-mi aduc aminte de o ţiganca bătrâna ce nu are nimic mai bun de făcut decât sa-si ridice rochia ( Doamne fereşte )

Buchet: impresionant ce abunda in căpşuni borşite, acetona, spirt, atât de respingător ca trezeşte taurul din tine ( după cum sugerează si desenul de pe eticheta )

Gust: Complex, ce-ti induce o stare de meditaţie, meditaţie asupra nenumăratelor cadavre răpuse de holera, nu tocmai plăcut, dulce artificial ce ascunde o amăreala de butoi vechi, proaspăt spălat, aciditate nefireasca, uşor astringent, corpolenta sub-mediocra.

Post-gust: mediu, dulceag, sintetic, in acelaşi ton cu celelalte caracteristici.

Eticheta: dublu cromatica, in forma de picătura de sânge, cu un taur furios drept blazon, pe placul barbatilor adevăraţi si al femeilor însetate…si sa nu uitam:

Bun pentru vaci, daca il beau boii.

Contra eticheta: Vin de masa dulce, vin comunitar ( in slujba maselor cultivate )

Recomandare: Daca tot nu vrei, sa te dezmintesti de vechiul obicei de a bea vin dulce, iţi recomand cu căldura, sa mergi la una dintre Cramele Murfatlar ( se găseşte si Cluj, in manastur, langa Big ) si sa te alegi cu un vin D.O.C-C.M.D. curat, chiar daca nu e îmbuteliat ci Bag-in-Box...

Cateva linkuri utile:

http://www.youtube.com/watch?v=m4gK96Bg0U4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Jd1S-z5bIfo

http://www.sighet-online.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=338:vinul-sange-de-taur-a-fost-retras-din-magazine

10 comentarii:

  1. Sper ca n-a trebuit sa bei toata sticla. Nu de alta, da' cine o face se poate incarca cu atatia feromoni, ca eroul din Parfumul de Suskind, si o sa-l devoreze femeile la propriu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sfanta nevinovatie! cum sa beau toata sticla, cand de la un singur pahar amarat, am simtit cum Eros ma inaripeaza. Domnu' Mitea vinul asta e dat dracului nu gluma.

    RăspundețiȘtergere
  3. deci ce sa spun , acest comentariu extrem de complex ma lasat puternic impresionat de munca dumitale , domnule Darius . Eu sunt intru totul deacord cu aceste argumente , acest vin este disgratios , care pe deasupra provoaca dureri de cap...Mult succes in munca dumnevoastra , si un An nou fericit !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. bine ca ai scapat cu viata. daca ai curaj te provoc sa degusti o busuioaca de bohotin de vrancea sau de buzau si o galbena de odobesti de husi :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ajung, tîrziu, tîrziu de tot, la acest comentariu care m-a uns pe suflet: "vinurile" astea trebuie omorîte de mici!

    RăspundețiȘtergere
  6. hai incearca si un Macho...ca vad ca ai ficatu' tare :))
    cum sa ai curiozitati din astea ? sa mai murdaresti si paharele ??

    RăspundețiȘtergere
  7. "Bun pentru femei dacă-l beau bărbații" mai are rost să zicem ceva?

    RăspundețiȘtergere
  8. Un vin ce 'iti da aripi'. Pacat ca nu i-au dat si lui Base aripi sa zboare.

    RăspundețiȘtergere