duminică, 18 martie 2012

ProVino, Cluj-Napoca, 2012

Anul 2012 vine si cu primul festival de vinuri, arta si gastronomie, organizat vreodata in cetatea Clujului. Festivalul ProVino, a fost organizat de Abplus Events si s-a desfasurat in perioada 15-18 Martie, la Grand Hotel Napoca.
Cramele care au participat au fost : JIDVEI, CRAMELE RECAS, MURFATLAR, CRAMA OPRISOR, VINARTE, GRAMMA, DOMENIILE BOIERU, BUDUREASCA, SAMBURESTI, NOMIBO, CRAMA TELNA, NACHBIL, DOMENIILE OSTROV, SENATOR WINE,CRAMELE PANCOTA importatori şi distribuitori de vinuri din Spania, Franta si Austria, VITAL ACTIV, VIN DE VIE, CRAMA BORHA.
Nu pot decat sa salut aceasta initiativa curajoasa a organizatorilor, care au adus mai aproape de sufletele clujenilor, vinul! Atat gamele destinate supermaketurilor cat si cele HoReCa au avut un nivel mediu de calitate, cu exceptiile de rigoare.
M-au surpins in mod placut vinurile celor de la Crama Borha (vinuri de-o finete exceptionala), Vital activ (vinuri austrice, de-o mineralitate si prospetime specifica). Din peisajul vinurilor mioritice: Chateau Valvis-Cabernet Sauvignon-2002, al celor de la
Samburesti, Pinot-noir si Syrah ale celor de la Nachbil, 3 Hectare - Chardonnay(Murfatlar), Cuvee Visan 2011(Gramma), Dry muscat(Domeniile Boieru) si Crama Telna(care a avut cel mai bun raport calitate pret al vinurilor).
Pana acum am vorbit despre impresii si vinuri bune, dar nu am vorbit despre suflet. Ei bine, intr-un coltisor din Dealu Mare si anume satul Bădeni, dealul Istrița se foloseste acest "ingredient" tainic. Si veti spune "Bine-bine, dar cum se detecteaza sufletul in vin?!". Uite asa! Românește, sufletul în șoapte, sufletului vorbește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu