duminică, 19 mai 2013

Cronica de pivnita #3: Hua-la-la


       Vinul, poarta amprenta timpului, o amprenta, intotdeauna enigmatica. Un vin poate capata intelepciune, in pivnita, pe cand un altul poate da in senectute. 
       Vinul de astazi, e departe de a fi un giuvaier indescifrabil, el a fost faurit, pentru o cu totul alta soarta, si anume: Aceea de a isi exprima clar si simplu, originea, dar si aceea de, a potenta un fel principal, alcatuit din costite si alte carnuri, bine condimentate, gatite la gratar.  
       Argentinianul se numeste Huala, Malbec, 2008 si are 13,5% alcool. 30% din blend, a fost baricat timp de 6 luni. Dansul a fost incarcerat in pivnita, in luna martie 2012. Nasul la debusonare, este intens, imprastie scenturi de magiun si smochine. Primul nas este bogat in ciocolata neagra, porumbele si fum. Avem arome de fragute, iaurt si tarhon in plan secundar. Culoarea este un bordeaux tenebros, extractiv. Gustativ, avem un vin echilibrat, cu o aciditate ridicata, ce-i confera o suculenta apetisanta. Fundatia, este imbogatita cu arome, de mure si menta. Aceeasi savoare, o regasim si in post-gust, care este dominat de tanini rotunzi, ce se lungesc secunde bune. Este un Malbec, foarte usor de baut si inteles, nu se dezice cu nimic, de Lumea noua.
       L-am achizitionat la suma de 50 de lei, valoarea sa fiind undeva intre 20-30 lei, dupa umilele mele aprecieri.

5 stele din 7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu