joi, 6 februarie 2014

Căpșuna Pinot-ului unguresc...

       Avem un Pinot-Noir, tânăr și fraged, delicat ca și-o boare de vară. Mă duce cu gândul la virginele ce snopeau cu vivacitate, strugurii tinctoriali și lăsau un lac de sânge.
       Nasul te prinde repede, e simplu, cu arome de căpșuni, puțin piper și un iz de coarne, merge de minune cu o piesa country de calitate.
       Gustativ aduce, a un rose cu o aciditate delicioasă și o mineralitate aparte. Are un post-gust copios și natural, presărat cu cârcei de viță. E un Pinot-Noir ce mi-a plăcut, feminin și lipsit de farduri pentru neajutorate, per total are o siluetă de Beaujolais.
       E primul vin roșu unguresc ce-l încerc și sunt plăcut impresionat. Identitatea și creșterea: St. Andreea, Csakegyszoval Pinot Noir, maturat in  total 20 de luni, din regiunea Eger. St. Andreea, un producător ce exploatează 40 de hectare.
       În Cluj, îl găsiți la  Borsarock.


      5 stele și jumătare din 7 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu